© 2018 Goshinkan. Design by Nicole-Marie van den Dries-Luitwieler

Projecten en partners

BUDO IN BEWEGING

Budo in Beweging is een samenwerkingsverband in de gemeente Oud-Beijerland. Karateschool Goshinkan neemt hieraan actief deel. Budo in Beweging maakt gebruik van de interventie Sport Zorgt van het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM). In deze aanpak wordt een intensieve samenwerking aangegaan met jeugdzorg en speciaal onderwijs. Naast deze specifieke interventie is er binnen dit project ook aandacht voor lokaal vechtsportaanbod.

BUDO TIGERS

Budo Tigers is een 2-jarig Sportimpuls project (Kinderen Sportief op Gewicht) in de gemeente Oud-Beijerland. Het project is januari 2015 van start gegaan en loopt tot eind 2016. Doel van dit project is het stimuleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen (2-4 jaar) met ondersteuning vanuit het opvoedmilieu (gezin/ouders). Budo Tigers is een samenwerking van Stichting In Actie, Buzzie2 en Goshinkan met V&R Welzijn, kinderopvang Kivido, Careyn en Dienst Gezondheid en Jeugd. Het project wordt actief ondersteund door de gemeente Oud-Beijerland.

TIJD VOOR VECHTSPORT

In de periode 2006 t/m 2010 heeft karateschool Goshinkan deelgenomen aan het programma Tijd voor Vechtsport van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie (KNKF). Het doel van Goshinkan was om de sportdeelname van de Rotterdamse jeugd te verhogen door het opzetten van vier trajecten gericht op enerzijds het enthousiasmeren van jongeren en ouders voor de karateschool en de karatesport in het algemeen en anderzijds het preventief begeleiden van jeugd in het speciaal onderwijs door middel van agressieregulatie of weerbaarheidtrainingen. De Special Fighters groep, voor leerlingen van het speciaal onderwijs, is destijds opgericht en draait nog steeds binnen Goshinkan. 

Please reload